Natečaj za podjetniške ideje z družbenim učinkom | Ferfl
Ferfl

 Natečaj za podjetniške ideje z družbenim učinkom

 

»Program spodbujanja podjetništva z družbenim učinkom FERFL – Vroče ideje za družbeno odgovorno podjetništvo« je celovit program, ki ga sestavljajo štiri sklopi aktivnosti:

  • Natečaj za podjetniške ideje z družbenim učinkom
  • Startup vikend podjetništva z družbenim učinkom
  • Šola podjetništva z družbenim učinkom
  • Socialno podjetniški inkubator

V sklopu  Natečaja, ki predstavlja prvi sklop aktivnost, zbiramo prijave vročih, Ferfl podjetniških idej z družbenim učinkom. Nosilci  idej z realizacijo ustvarjajo produkte ali storitve, ki imajo visoko  dodano vrednost za družbo.

Krovni dokument natečaja je Razpisna dokumentacija,  v kateri so podane  splošne informacije  o natečaju,  o predmetu natečaja oziroma kaj iščemo, roku za sprejem in način oddaje prijav, o sestavi strokovne komisije, objavi rezultatov natečaja, pogojih za  sodelovanje na tečaju ter ocenjevanju in razglasitvi zmagovalcev natečaja.

Razpisna dokumentacija oziroma besedilo javnega natečaja je bilo objavljena v ponedeljek, 13. februarja 2017. 

Natečaj je odprt do vključno nedelje, 19. marca 2017 do 23.59, ko se zaključi zbiranje prijav. Možne so le elektronske prijave na tej povezavi.

Na natečaj lahko svojo idejo prijavite tako pravne kot fizične osebe, ne glede na vaš  položaj oziroma status. Odgovorili boste na 12 vprašanj, od teh jih bo strokovna komisija ocenila 9.

Strokovno komisijo sestavlja 9 članov .

Če ste v dvomih, vas je strah, kako začeti podjetniško pot, ali pa vaša ideja še ni dovolj jasna, vendar razmišljate o podjetništvu, se lahko najprej udeležite  Startup vikenda podjetništva z družbenim učinkom. Na vikendu se boste v treh dneh naučili orodja za preverjanje podjetniške  ideje,  razširila se vam bodo obzorja, spoznali boste somišljenike, se povezali in se predvsem veliko novega naučili.

V okviru natečaja se izbere štiri zmagovalce, ki se s tremi zmagovalci Startup vikenda vključijo v Šolo podjetništva. Zmagovalci natečaja bodo izbrani najkasneje v petek, 24. marca 2017, ki jih tudi obvestimo o izbiri. Šola podjetništva se prične zadnji teden v mesecu marcu.

Sodelovanje na Natečaju je za vse udeležence brezplačno!