Predstavitev zmagovalnih ekip Ferfl 2016 | Ferfl
Ferfl
DSC_0208

15.6.2016

Predstavitev zmagovalnih ekip Ferfl 2016

VITALIZEM

Ekipa Vitalizem predstavlja več članov, Alenka Avžlahar, Primož Leben, Jure Ličen in Dr. Mojca Cerovšek, DVM, ki je tudi največja pobudnica ideje alternativne medicine za živali. Mojca je veterinarka z doktoratom znanosti iz področja onkologije. V zadnjem času se precej izobražuje na področju naravnih oblik zdravljenja in prehranjevanja. Zato je tudi njena ideja alternativna medicina za živali dozoreva že nekaj časa in je rezultat njenih strokovnih izobraževanj in seminarjev. Trenutno deluje kot bioresonančna terapevtka in je vključena v izobraževanje za veterinarje homeopate. Rada bi povezala podobno misleče veterinarje in ustanovila center integrativne veterinarske medicine.

vitalizem

 

BISTERUM

Poškodba možganov spremeni življenje poškodovancu in njegovi družini. Ko se poškodovanec vrne v svoje domače okolje, se celotna družina znajde pred velikim vprašanjem – kako naprej? Katera orodja in pripomočke ponuditi poškodovancu, da bo nadaljeval s kognitivno rehabilitacijo, kako se soočati z novo situacijo in kako črpati motivacijo za vse to? Osnovna ideja projekta BisterUm je pripraviti nabor nalog za urjenje miselnih sposobnosti (spomin, pozornost, hitrost razmišljanja, itd), ponuditi svojcem nasvete in strategije kako pomagati sebi in poškodovancem  ter deliti motivacijske zgodbe tistih, ki so podobno pot prehodili tudi sami in bili pri tem uspešni.

Tina Štukelj je gonilna sila ustvarjanja in razvoja programa BisterUm. Tina je več let delala v farmacevtski službi, nakar se je vpisala na magistrski študij Kognitivna znanost, pustila zaposlitev in se posvetila iskanju in ustvarjanju možnosti za kognitivni trening v Sloveniji. Po študijski izmenjavi na Dunaju je pod mentorstvom prodekana dunajske Fakultete za psihologijo (Univ.-Prof. Dr. Claus Lamm) uspešno zaključila magisterij iz Kognitivne znanosti in nato začela iskati možnosti za izvajanje kognitivnega treninga na domačih tleh.

DSC_0214

 

AR BRACELET

Nosilca ideje zapestnice s katero se testira prisotnost posiljevalskih drog v pijači sta študenta Gašper Kos in Maja Novak. Ekipa se je pred časom srečala s člankom, ki je govoril o posiljevalskih drogah in o zlorabah povezanimi z njimi. Prebrala sta še nekaj nekaj podobnih člankov na to temo in podatki so ju šokirali. S podrobnim raziskovanjem trga sta ugotovila, da za ta problem ni primerne rešitve. Odločili sta se, da naredita izdelek, ki bo cenovno ugoden in preprost za uporaba. Nastala je zapestnica AR Bracelet. Zapestnica omogoča hitro in zanesljivo testiranje prisotnosti posiljevalskih drog v pijači. Ideja ima potencial, saj imata že strateškega partnerja in sicer DrogArt.

arbracelet