Stage lights at music festival

SKUPINA NORIKSUB – Wreck avantura!

WRECK AVANTURA!

V soboto 7. 11. 2009 smo se vsi polni pričakovanj, že ob 4ih zjutraj zbrali na letališču Jožeta Pučnika.

V Hurgadi smo pristali okoli poldneva po lokalnem času. Tam sta nas pričakala Helena in Uroš, ki sta sta bila že pošteno rjava (na barki sta namreč uživala že teden pred nami). Na poti v Mars Alam smo se morali najprej ustaviti na Safety stopu! Brez šiše seveda tudi ni šlo glede na to, da nismo bili prepričani kako bo s šišo na barki (K sreči je za to malenkost poskrbel Uroš!).

Sledilo je vkrcanje na barko, kjer nas je toplo sprejela posadka. Vkrcali so nas na Farouk lll. Prestižna potapljaška barka se lahko pohvali z urejenimi kabinami, lepim salonom, dobro kuhinjo (kot smo imeli priložnost okusiti) in prijazno posadko. Na barki je celo jakuzzi, ki pa se žal lahko napolni le, če si cel dan nekje vkracan. Žal zato, ker nismo bili nikoli vkracani cel dan, vendar kdo pa ob štirih potopih na dan rabi jakuzzi?

Od tu naprej pa nas je čakalo 20 neponovljivih potopov! Mogoče se s tem ne bodo strinjali tisti, ki se potapljajo zaradi sharkov (čeprav so nekateri vseeno imeli srečo videti white tipa), mant in podobnih mrcin. Definitivno pa je bil to safari za wreck navdušence (potop na Salam Exspress, Rosalie Moller, štirje potopi na Thistlegorm in potop na Suzana Wreck), ter

tiste, ki uživajo v topli vodi, polni podvodnega življenja od ogromnih želv, zloveščih barakud, napoleonov, moren,radovednih nemotov, pa do najmanjših morskih »zverinic« kot so morski polžki in rakci. Jaz osebno sem bil najbolj navdušen nad »španskim plesalcem«, ki sem ga tokrat videl prvič. Na svoj račun smo prišli tudi tehnični potapljači, saj se nam je trikrat ponudila možnost lepega tehničnega potopa (Elphinstone, Rosalie Moller ter Thistlegorm).

Od celega tedna smo imeli praktično ves čas fantastično vreme razen zadnjih dveh dni, ko nam je veter žal onemogočil potope na wreckih Abu Nuhasa :(. Kljub slabemu vremenu pa nam je posadka (naš DM SUZUKI) pomagala izbrati druge dive site, ki so bili prav tako lepi in v zavetju tako, da smo bili zadovoljni tako mi kot tudi posadka.

Posadka nam je dan pred koncem pripravila prijetno presenečenje. Spekli so nam okusno torto. Ker pa v dobri družbi in ob veselem razpoloženju ne gre brez poslovilne zabave se je plesanje zavleklo pozno v noč. Tako, da so nekateri legli v posteljo šele okoli četrte ure zjutraj. Helena, ki je šla v svojo kabino predčasno pa je bila celo deležna podoknice :D!

Skratka dobra družba, okusna hrana ter fantastični potopi- recept za lep oddih od krute realnosti vsakdanjega vrveža doma :D. Za tiste, ki ne verjamete pa lahko občutite vsaj delček tega z ogledom slik, oziroma še bolje, se nam pridružite na naslednjem potovanju in se prepričate v živo!

Oskar Šega